Mijn moeder is professor

Ja serieus! mijn moeder is een professor in de antropologie! Julie Ndaya is haar naam en ze heeft er vast voor gezorgd dat ik voor mijn vakgebied ben gaan kiezen. Ik zal je vertellen waarom.

Toen ik elf was, besloot ze te promoveren en vanaf toen leefde ik in één grote wetenschappelijke speeltuin. Ik ging vaak mee tijdens haar antropologische onderzoeken. En ik zag geregeld andere profs of promovendi bij ons over de vloer. Wat ik daar als kleine jongen van vond? Eerlijk gezegd niet zo veel.

Maar toen ik vijftien was en helemaal into 2pac en Snop Dogg, merkte ik dat deze professoren niet zo cool waren. Ze deden hun best om moeilijke woorden te gebruiken die niemand buiten hun clubje begreep en hun kledingstijl was niet bepaald om over naar huis te schrijven.

En mijn moeder kon daar ook wat van. Alhoewel de kledingstijl van mijn moeder wel oké is, verbaas ik me nog steeds over sommige woorden die ze gebruikt. Ze is een Congolese vrouw in hart en nieren en gebruikt af en toe deze en die door elkaar, maar geloof me, niemand verslaat haar in Scrabble.

Anyway, ik heb veel respect voor wetenschap, cijfers, feiten en onderzoek, maar ik ben vooral geïnteresseerd in het overbrengen van deze soms ingewikkelde informatie door middel van storytelling en het maken van vette interactieve experiences. En dat is precies waar we bij exp inc al jaren met heel veel plezier mee bezig zijn.

Shoutout to mom voor mijn supertoffe carrierepad!